Tre Kronor förlorade...

Finland fick revansch efter den nesliga förlusten mot Tre Kronor i VM när lagen möttes idag igen.
De finländska lejonen slog Sverige med 3–2 efter ett segermål av Kimmo Rintanen.
– Jag kan leva med den här förlusten, det viktigaste var att vissa debutanter fick visa att de duger i landslaget, säger förbundskaptenen Hardy Nilsson.
Det var ovanligt lite folk i Helsingfors på torsdagskvällen där matchen spelades. Bara drygt 4 000 kom och stämningen uteblev enligt Hardy Nilsson. – Det kändes lite urvattnat, det blev inte riktigt den där kampen som det brukar bli mot Finland. Finland tog tidigt ledningen i den första perioden, med 2–0. De svenska backdebutanterna kom lite fel in i matchen men spelade upp sig efter hand och Sverige lyckades till slut kvittera i början av den tredje perioden. Några olyckliga svenska utvisningar gav dock Finland övertaget igen och Rintanen kunde avgöra efter halva sista perioden. Sverige spelade fem mot sex sista två minuterna, men lyckades inte få in pucken. – I stort sett är jag nöjd med den svenska insatsen. Tomas Johansson och Jörgen Jönsson var bäst av svenskarna och debutanterna lyckades spela upp sig efter en darrig inledning, säger Hardy Nilsson. Matchen ingick i Ceska Pojistovna Cup och Tre Kronor åker på fredagen till Tjeckien för att på lördag spela mot Ryssland. Ryssland, som under sin nygamle coach Tichonov, idag förlorade mot Tjeckien med 2–1 efter straffar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".