Trav

Stig H tackar nej till Elitloppet

Standpoint vann Guldfinalen på Solvalla. Segern innebar en friplats i Elitloppet men tränaren Stig H Johansson tackar nej.

På lördagen blev det dock klart att Jaded och Sahara Dynamite startar i Elitloppet nästa söndag. Det innebär att Stefan Hultman får med både Jaded och Triton Sund.

Sahara Dynamite känns också given efter hans starka andraplats i Dannero förre helgen när han travade 1.12,5 över medeldistans.

Däremot tvekade Stig H Johansson om att starta Standpoint – trots fribiljetten han fick över segern i Guldfinalen. Han säger att motståndet ser annorlunda ut i Elitloppet och att vara med bara för att delta inte är hans grej. På lördagskvällen hade Johansson ett snack med sina norska ägare och man beslutade att inte starta i Elitloppet.

Mattias Stenby får därmed gräva djupt bland Elitloppsaktuella för att plocka ut sista och 16:e deltagare.

Standpoint tog hand om ledningen i första kurvan. Tempot var högt med 1.11,0 första kilometern men Erik Adielsson hade bra tag i tömmarna. Dig For Dollars och S.J.'s Photocopy spurtade vasst men hann inte fram till ledaren.

Klara för elitloppet:
Australien: Sundons Gift.
Frankrike: Igor Font, Nimrod Borealis, Offshore Dream, Oiseau de Feux.
Holland: Russel November.
Italien: Ghibellino.
Sverige: Commander Crowe, Jaded, Sahara Dynamite, Scarlets Aino, Torvald Palema, Triton Sund.
USA: Buck I St Pat, Enough Talk.

Fotnot
Standpoint var inbjuden och men tränaren Stig H Johansson har tackat nej. På söndag eftermiddag sker också spårlottning.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista