Fälttävlan

Niklas Lindbäck tvåa i fältritten i Malmö

Efter dressyren på första dagen i Malmö International Horseshow ligger Niklas Lindbäck tvåa med Mister Pooh efter Marina Köhncke och hennes Carla Shelly.

Sverige har tidigare år inte imponerat i dressyrdelen av fältritten. Men i Malmö på lördagen gick det utmärkt för Niklas Lindbäck och hans Mister Pooh. De ligger tvåa, bara 1,2 poäng efter Marina Köhncke och hästen Carla Schelly.

– Jag är nöjd, både med min häst och med min ritt, säger Niklas Lindbäck till Radiosporten.

1,2 poäng innebär tre sekunder på terrängen som avgörs på söndagen. Terrängbanan är spektakulär med havet som kommer in och vädret kan påverka hästarna men på terrängen är hästarna inte lika lättpåverkade som på dressyren. Men målet för morgondagen är en vinst för Niklas Lindbäck.

Den internationella fälttävlan i Malmö ingår i värlscupen med final i Polen. Nu hoppas Niklas Lindbäck att han ska ta sig dit, antingen med Mister Pooh eller med Olivia.

Katrin Norling gjorde också en stark insats på Pandora Emm och ligger på femte plats, sex poäng till toppen. Det var hennes första internationella framträdande sedan den fina insatsen i OS där hon var med i laget som kom fyra.

Jonna Burén
Gunnar Brink
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista