Ferrari har ju gjort klumpiga misstag

Finns det  fler superlativ att skriva om Jenson Button och Brawn gp? Jag hittar inga. Så vitt jag vet är det första gången som ett nytt team vinner klassiska Monaco gp dubbelt i sin debut.

Bara att lyfta på hatten.

Men det hände mycket annat också. Det ena mötet efter det andra. Teamcheferna hade knappt tid att kolla vad som hände på banan de första dagarna. Det var brådis. Radarparet Max Mosley och Bernie Ecclestone vill så snabbt som möjligt reda ut problemen om max budgeten. Nu är det inte hemligt längre.

Ferrari hade skrivit på ett kontrakt som gav dem vissa rättigheter. Bl.a. när det gällde nya regler. Man var och är stark motståndare till Mosley plan och gick till domstol. Och förlorade.

Som utomstående kommer det inte som någon större överaskning att en kompromiss är på väg. Så går det alltid när paret M & B vill ändra något.

De vet att deras första förslag kommer att ge teamen skrämselhicka och att de kommer gemensamt skrika ALDRIG. Så ok. Kom med ett motförslag. Grabbarna vet också att de kan inte bara vägra och vända duon ryggen. Mosley och fia skriver regler och Ecclestone checken.

Så i slutet blir det så att det verkar som om alla är rörande eniga om en kompromiss. Men ofta är kompromissen just det som de styrande ville nå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista