Pääjärvi-Svensson draftad av KHL-klubb

18-åringe Magnus Pääjärvi-Svensson var enda svensk att draftas i första runden när ryska KHL för första gången höll en juniordraft. 

Pääjärvi-Svensson blev Jaroslavls första val, och nummer 17 totalt, rapporterade nyhetsbyrån Ria.

KHL hoppas framöver kunna göra sin juniordraft lika betydande som NHL:s draft. Försöken att locka exempelvis kanadensaren John Tavares eller svenske Victor Hedman till måndagens ceremoni i Moskva lyckades dock inte.

KHL-draften är i första hand inriktad på de inhemska juniorerna, men är öppen för alla spelare mellan 17 och 20 år. De väljande klubbarna har exklusiva rättigheter i KHL för "sina" spelare fram tills att de fyller 22 år.

Som nummer ett i draften valdes ryske backen Michail Pasjnin av anrika CSKA Moskva. Främste icke-ryss var Tapparas finländske målvakt Harri Säteri, som valdes som nummer 6 totalt, av SKA S:t Petersburg.

I andra rundan valdes senare även Frölundas Erik Karlsson av Lokomotiv Jaroslavl medan de ryska rättigheterna för HV 71:s Mathias Tedenby gick till Atlant Mytisjtji.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista