friidrott, lag-EM

Thörnblad: "Det dröjer innan jag får stryk av en svensk"

I helgen avgörs lag-EM i friidrott. Höjdhopparen Linus Thörnblad ska se till att det blir en svensk framgång.

Mer inför lag-EM:

Tänker du på VM i Berlin redan nu?

– Ja, jag tänker på det inför lag-EM faktiskt. Ska bli skönt att få köra igenom de tävlingsrutinerna jag vill ha inför en final redan nu. Ska bli kul att se hur det funkar.

Drömresultat den här säsongen? 2,40?

- Nja, jag har inte satt något sådant mål. Tar det hopp för hopp och höjd för höjd. Ingen plan så att jag ska hoppa si och så högt om två år eller tre år. Men stämmer allt kan det bli högt så klart.

Vad har du fokuserat på under träningarna inför årets säsong?

I stället föratt göra några bra resultat har jag fokuserat på  att bli stabilare. Jag har hellre hoppat fyra hopp på 2,20 i stället för ett hopp på 2,25. Även i andra övningar har jag försökt vara mer stabil i stället föratt maxa så att jag bygger upp en bra nivå.  

– Finns grundtryggheten så faller jag förhoppningsvis inte så djupt som jag kanske gjort tidigare. Känner mig säkrare i hoppen nu. Lika bra fysiskt men bättre tekniskt.

Du har varit ojämn tidigare, det är ingen hemlighet.

– Absolut, målet i år har varit att bli stabilare. Inga floppar än så jag hoppas det ska hålla i sig. Det känns tryggt i alla fall.

Hur är det med den mentala biten?

– Jag har haft tid att lägga på de mentala bitarna. Det har jag inte orkat göra de senaste åren för att jag varit tvungen att komma tillbaka från skador och rehabilitera mig. Nu är jag frisk och hel så det känns som att jag lärt mig lite var fokus ska ligga. Men det underlättar så klart om man får vara frisk.

Robert Tennisberg
radiosporten@sr.se