Button fick stryk av Vettel för andra gången

Jenson Button fick stryk. Igen. Dessutom på hemmaplan. Och av Sebastian Vettel för andra gången.

Vm ledaren sa redan efter ett par lopp i våras att hans svåraste konkurrent om vm titeln skulle bli Sebastian och Red Bull. Han verkar få rätt.

Yngligen gjorde inte ett enda misstag och det som bevisade hur bra bilen är var att han startade med den tyngsta bilen av de som kvalat in bland de 10 bästa. Och kunde ändå köra ifrån alla under de första varven. Bara att lyfta på hatten för den tekniska chefen Adrian Newey som trots testförbud plockat fram ett nytt aerodynamiskt paket som stämde.

Brawn har haft perfekt flyt under galoscherna men har ett problem som man visste skulle kunna bli avgörande på Silverstone.

Bilen är mycket skonsam mot däcken men när det är svalt kommer de inte upp i rätt temperatur för att få det bästa greppet. Så Ross varnade redan på ett tidigt stadium att Englands gp skulle bli svårt för dem.

Fortsätter det på det här sättet kan det bli en riktigt spännande andra halva. Och en upprepning av förra året. Då var det Ferrari och McLaren som spelade huvudrollerna. Idag har de inte chans att hänga med. Lewis Hamilton blir frånkörd så att han knappt hinner se vem det är som drar förbi.

Måste ha kännts för d...ligt att på den bana där han hyllades som en hjälte förra säsongen bli varvad efter 31 av 60 varv. Man kan egentligen bara tycka synd om honom. Eller som engelsmännen säger. From hero to zero. Och det på 12 korta månader.

Skulle inte förvåna mig om McLaren bestämmer sig för att glömma den här säsongen och stoppa utvecklingen av bilen och koncentrera sig på nästa modell istället.

På västfronten inget nytt. D.v.s. på söndagen pratade ingen om FOTA och deras pirat-serie. Ett par möten hade man men inget sipprade ut.

Var så säker. Fortsättning följer. Kanske med kinesisk inblandning. CVC, som äger de kommersiella rättigheterna, lär 20ha sålt en stor del till ett företag i Shanghai och de vill göra en vinst. Inte en förlust.

Fredrik af Petersen
Radiosporten@sr.se