Slå honom i njuren!

6 juli

Mycket tyder på att britten Mark Cavendish tar sin andra seger i dag när etapp 2 rullar i mål i La Grande Motte.

Etappen har SPURT så stort skrivet över sig att det syns ända från dagens startstad Marseille.

Jag kan inte analysera en cykeletapp, det övergår många gånger mitt förstånd. Men som det kändes igår var Team Columbia-Highroad mer kyliga än Milram.

Milram öste på för tidigt, kraften tog slut och plötsligt var Ciolek helt ensam mot en hel drös med TCH-cyklister.

I vanliga fall skickar Quickstep upp ett gäng arga belgare för att hjälpa fram Tom Boonen, men vad sysslade stallet med igår?

Förvisso var Boonen inblandade i krashen 900 meter före mål men av sitt lag fick han dåligt med hjälp. 

Nu blev det en enkel match för Mark Cavendish att slakta hela fältet och försöken att stoppa honom rent sportsligt var helt kört.

Men Piet Rooijakkers i Skil-Shimanostallet försökte ändå, osportsligt. I klungan strax före krashen så ska han, enligt Cavendish själv, ha dragit till britten med ett välriktat slag mot njuren!

På twitter undrar nu Cavendish om Rooijkkers är: a) dum i huvudet, b) galen, c) respektlös eller d) samtliga alternativ. 

***

Många mailar och undrar vad som händer om Björn och jag i vår tävling skulle välja samma cyklist. Men det händer inte eftersom vi gör våra val efter varandra och turas om att börja.

I lördags exempelvis valde Björn Cancellara först, sen valde jag mina två (Contador och Armstrong) och sen får Björn fylla på med sitt andraval.

Ställningen i tävlingen är 2-2 och i dag har Björn fått välja cyklist först.

Björn: Cavendish och Hushovd

Petter: Ciolek och Boonen

Petter Johansson
petter.johansson@sr.se