Jag är riktigt trött på alla debatter

För några månader sedan fanns det ganska många som var övertygade om att Mark Webber inte skulle kunna vara med den här säsongen.

Mark krockade med en bil på sin mountainbike. Smällen var rejäl och han bröt ett ben och skuldran.

Helgen på Ringen var hans riktiga comeback. Det var hans dag och bara att lyfta på hatten. Mark förtjänade den här segern.

Sebastian Vettel tvåa och Red Bulls andra raka dubbelseger.

Jenson Button blev, måste jag skriva, bara femma. Problemet? Däcken som vanligt när det inte är hett. Och det var det inte i Eifelbergen. Tvärtom. På målrakan kryssade han för att försöka få dem lite varmare. Förgäves.

En annan vinnare var Nico Rosberg som körde upp sig från 15:e till fjärde plats.

En annan förlorare var Adrian Sutil. Sensationellt sjua på gridden men efter en lätt krock med Kiki Räikkönen blev det bara en 15:e plats.

Synd. Alla gillar en underdog. Ingen hade protesterat om tysken och Force India fått ett par poäng.

Jag är riktigt trött på alla debatter mellan FIA och FOTA. På Ringen lämnade de åtta ett möte när de fick reda på att de inte hade någon rösträtt. Trots att de står anmälda för nästa säsong på den officiella listan.

Anledningen lär vara att Max Mosley kände sig krängd efter ett FOTA möte. Dagen efter stod det i italienska tidningar att Luca di Montezemolo hade sagt att de åtta hade vunnit och diktatorn var borta.

Det tålde tydligen inte Mosley. Men på Silverstone kallade han några stallchefer för ”loonies” (ungefär "dumskallar"). Det gör man inte om man är den högsta chefen för motorsport.

Mosley hotade med att ställa upp till omval igen. Men i en intervju sa Bernie Ecclestone att Max är en ärans man som står vid sitt ord. Vilket betyder att Ecclestone har puttat in Mosley i en hörna och han avgår.

På Ringen började kampanjen om posten. Ari Vatanen var där. Michel Bueri från Monaco. Jean Todt reser runt i Afrika för att samla röster.

Fredrik af Petersens
radiosporten@sr.se