Ett möte med Cavendish (forts.)

Hade jag gjort min research hade jag vetat att Mark Cavendish för flera månader sen sagt att han inte bryr sig om den gröna tröjan. Han vill bara vinna etapper och så vill han ta sig till Paris.

Nu kom jag helt fel in i intervjun och efter den inledande frågan gick intervjun inte att rädda. Jag var helt borta efter misstaget och en intervju med en världsstjärna var förstörd. 

Det påminner mig om ett skräckexempel som vi använde oss av under min utbildning. En radiojournalist ska intervjua Cornelis Vreeswijk och inleder med: "Jaha, Cornelius...". Och så var den intervjun förstörd. 

***

Tävlingen med Björn går vidare och man am I in the driving seat?. Efter Cavendish's seger igår leder jag med 10-6 och Björn måste vinna i dag och är desperat. I dag messade han 07:59 (!), jag har aldrig nånsin fått ett mess av honom så tidigt.

SMS-logg:

Björn, 07:59: Grattis till igår... Men Faan, faan, faan... Jag ska spela golftävling i dag och slår ut 10.30. Mitt hopp står till Cavendish.

Petter, 09:25: Oj då.. Du är såååå desperat...

Björn, 10:25: Ja, nu är det illa. Ge faan i att läsa dina tidningar och ringa experter nu. Du måste skjuta från höften som jag gör! Jag slår ut nu så jag får se när jag kan ge min sista ryttare. I dag behöver jag en seger...

Petter, 10:43: Ja, slå ut du din glidare. Själv måste man jobba för att kunna ställa maten på bordet. Jag tar Hushovd och Freire.

Petter Johansson
petter.johansson@sr.se