Jag svarar på läsarfrågor

15 juli

Jag lovade att svara på frågor ni ville ställa till mig. Jag kommer att besvara frågorna efter hand så det är bara att maila mig på emma.igelstrom@gmail.com

Här kommer ett urval av de frågor som jag fått:

Vem/Vilka tror du kommer bli Sim-VMs kung/drottning?
– Det är svårt att tippa någon annan än Phelps. Han kommer inte att dominera lika mycket som vid OS i fjol med tanke på att han inte ställer upp på alla de distanserna. Han är en superstar inte bara i simvärlden utan även i hemlandet USA. Han jämförs med stjärnor som Kobe Bryant och de största stjärnorna i NFL. Det bevisar hans storhet!

– Som alltid ska det bli kul och se herrarnas 100 meter frisim. Där finns många profiler. Den som vinner distansen får definitivt ett kungligt skimmer över sig.

Hur många medaljer tar Sverige?
– Sverige tar en medalj, Tessan 50 meter fjärilsim. Det finns ytterliggare två chanser. Sarah Sjöström på 100 meter fjäril och Tessan på 50 meter frisim. Jag hoppas att båda tar chansen!

Vem är den snyggaste simmaren i världen?
– Haha, det finns gott om dem på bassängkanten. Jag får nog säga Ryan Lochte från USA. Eller Aaron Peirsol, också från USA. Han är dessutom grym på att surfa.

– Det är jag svag för :-)

– Håll utkik efter dem!

Hur är det att sitta och titta på simningen. Saknar du inte det?
– Visst kan jag sakna delar av idrottandet. Framförallt vid mästerskap. Känslan att vara i toppform och känna sig oövervinnlig är oslagbar. Jag känner dock att jag tog rätt beslut när jag slutade. Nu njuter jag i fulla drag att bara få vara på plats och titta. Det är ju dessutom många av mina vänner som simmar fortfarande. Många av de som slutat jobbar liksom jag under mästerskapet med olika uppgifter. Vi har väldigt roligt ihop!

Emma Igelström
emma.igelstrom@gmail.com