Lämna honom ensam!

21 juli

Contador har satt in stöten. Team Saxo Banks strupe är blottad. Det är dags för kontringen. Dags att slå ihop saxen. 

Contador flög fram upp till Verbier. Vi har väntat på attacken. På något sätt visste vi nog alla att Contador hade benen för det, det var bara en fråga om när. Som en bok som vi redan läst sista kapitlet av.

Vi hade önskat ett jämnt Tour de France, ett utan total Astanadominans. Men sen flög han fram som om han hade vingar på cykeln och satte in det ryck och den tempoväxling som vi alla på något sätt visste att han hade. Väldigt Lance Armstrongskt. 

Nu är det dags för kontringen. Vi har två dagar i bergen framför oss och även om det känns som om bara en krasch eller en kris kan stoppa Alberto Contador så kan det fortfarande hända saker.

Jag vet att det är lätt att säga, men nyckeln ligger i att hänga av Lance och Klöden, att lämna Contador ensam i bergen. Det är det enda sättet man kan bräcka spanjoren på.

Det är då först han riskerar att spränga sig. Får han omge sig med sina Astana-polare blir han ostoppbar. Och det krävs så klart samarbete för att lyckas.

Saxo Bank försökte i söndags i inledningen av stigningen upp till Verbier, men det var ett riktigt dåligt försök. Tre, fyra stycken SB-åkare satte högsta fart i början av backen, kanske skakades Astana först men körningen var på tok för tuff också för SB och det kändes som om Voigt och Sörensen drog i max tio sekunder var.

Attacken som skulle skaka Astana blev nästan självdestruktiv och plötsligt satt Saxo Bank med bara Schelck-bröderna kvar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".