Tack och hej

Jag har letat och letat och hittar i alla fall ingen regerande mästare efter 1976 som försvarat en vinst sämre.

Som jag ser det innehåller Touren tre stora överraskningar i år:

1) Lance Armstrong. Allvarligt. Vem hade trott att killen efter fyra år utan cykelåkning skulle vara en lagkamrat och Andy Schleck ifrån att vinna hela Tour de France. Ett hyperintressant 2010 väntar.

2) Bradley Wiggins. Killen är ju banåkare! Och tempospecialist. Men att killen hänger med dom bästa i bergen har i alla fall slagit mig med enorm häpnad. Wiggings fjärdeplats är det bästa brittiska resultatet sen Robert Millar 1984. Otroligt starkt.

Den tredje stora överraskningen är så klart att Björn Oldéen slår mig i tävlingen som vi haft för 5e året i rad. Från att ha varit i underläge 6—10 så har Björnen inte gett mig en enda poäng utan helt vänt på tävlingen och leder nu med 19—10. Vändningen kom så klart som ni alla känner till när jag hade Cavendish, som sen diskades, och istället gick poängen till Björns Hushovd. Jag kunde mentalt inte ställa om igen efter den stjärnsmällen.

På sista dagen har Björn valt Mark Cavendish och Thor Hushovd.

Och jag svarar med Tyler Farrar och Daniel Bennati.

All the best! Vive Le Tour!

Petter Johansson
petter.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".