Segling

Dubbelt svenskt på matchracingpallen

Marie Björling, Sverige, gick till final i VM i matchracing, men förlorade där med 3-0 mot Australiens Nicole Souter.


Det blev ett överraskande australiskt guld i matchracing-VM i Lysekil. Men de andra medaljerna, dessa lade svenskorna beslag på. Marie Björling styrde sin besättning till VM-silver och Anna Kjellbergs team seglade hem bronset.

Nicole Souter, världsåttan från Australien, var omutlig under finalpasset. Först seglade hon bort världsettan Claire Leroy, Frankrike, i semifinalen, och sedan körde hon över Björling i finalen via tre raka segrar. Men en missad guldmedalj till trots var svenskan, som under veckan gjorde comeback efter ett två år långt uppehåll, ganska tillfreds.

"Med den korta träning vi har lyckats få in sedan vi gjorde vår första tävling i maj, och att det var så hög klass på alla deltagarna i år gör ju att vi känner oss extra nöjda", sade Björling i ett pressmeddelande.

Anna Kjellberg, som förlorade med 1-3 i semifinalen mot Björling, knep sedan tredjeplatsen genom att slå Leroy i två raka matcher.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista