Friidrotts-SM

Nytt årsbästa av Emma Green

Emma Green var på söndagen tillbaka från sin tävlingspaus och vann höjdtävlingen på nytt årsbästa, 1,96.På SM i Malmö testade Green sin vänstra hälsena. Beskedet hon fick var starkt och välkommet. Hon vann höjdtävlingen på nytt årsbästa, 1,96 - ett resultat med mersmak.

Formbeskedet var så pass bra att hon begärde upp ribban på två meter, drömgränsen som ligger bara tre centimeter över hennes personbästa.

Mattias Sunneborn har haft det svenska rekordet i längdhopp i snart 6 000 dagar. Men Michel Tornéus var bara tolv centimeter ifrån när han vann SM-guld på 8,09.

Trots att Tornéus inte träffade plankan perfekt flög 23-åringen 8,09 under SM-tävlingar på Malmö Stadion. Han var bara två centimeter ifrån det personliga rekord som han noterade på Ullevi för en dryg månad sedan.

SM-guldet vann han med nästan en halvmeter till godo på tvåan David Frykholm. Veteranen Sunneborn, som fyller 39 i september, tog brons på 7,54.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista