Friidrott

Bara fem vill hoppa om stav-SM i kväll

När den uppskjutna SM-tävlingen i stavhopp avgörs i kväll deltar varken Alhaji Jeng eller Jesper Fritz.

På SM förra helgen fick stavhoppstävlingen för herrar avbrytas på grund av ett mycket kraftigt regn.

I samförstånd med hopparna bestämde Svenska friidrottsförbundet att onsdag 12 augusti låg bäst till för att genomföra mästerskapet.

Trots att hopparna fått säga sitt, hade bara fem tävlande anmält sig några timmar före tävlingen.

Alhaji Jeng, Örgryte och Jesper Fritz, Malmö AI, har båda klarat 5,61 m i år och är överlägset bäst i Sverige på det. Men de nobbar SM för att det stör uppladdningen inför VM.

Årsbästatrean Oscar Janson, Örgryte (5,45) har anmält sig, liksom hoppare 5–8 på årsbästalistan. Arrangörerna hoppas att fler ska dyka upp och hoppa i kväll.

Andreas Thorsell är tävlingsledare på Svenska friidrottsförbundet och han tycker att det är olyckligt att inte fler ställer upp.

Men han säger till Radiosporten att det är viktigt att genomföra alla SM-grenarna.

Stig Nilsson på arrangerande MAI berättar att klubben fått dispens för att flytta tävlingen inomhus om det ännu en gång skulle regna kraftigt.

I så fall flyttas stavhoppsmattan från Malmö Stadion till hallen Atleticum, som ligger ett spjutkast ifrån Stadion och nästgårds den nya Fotbollsstadion.

Skulle det bli hoppning under tak, kan det paradoxala inträffa att det inte blir ett SM i stavhopp utomhus 2009 – men väl två inomhus.

Paul Zyra
paul.zyra@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista