VM-hjältar får spelledigt i allsvenskan

Redan på torsdag är damfotbollen tillbaka i vardagen med fem matcher i allsvenskan. Men det blir en omgång utan flera av VM-profilerna.
– Vi har fyra VM-spelare och de får bara en vilodag efter nio timmars tidsomställning, säger Djurgården/Älvsjös ordförande Per Darnell till Radiosporten.
De svenska landslagsspelarna kommer i första hand från tre klubbar, Malmö FF, Umeå och Djurgården/Älvsjö. Malmö FF:s tränare Anders Johansson räknar med att hans VM-spelare får vila på torsdag. Tränaren i Umeå, Richard Holmlund, placerar några av sina landslagstjejer på avbytarbänken och även i tabellettan Djurgården/Älvsjö är det aktuellt att låta VM-spelare stå över. Hur det blir bestäms på onsdag. Per Darnell är ordförande i Djurgården/Älvsjö och kritisk till att allsvenskan fortsätter så här tätt inpå VM-finalen. – Jag tycker inte att det är bra. Man skulle tidigt tagit ett beslut om att flytta den här omgången och inte lägga matcher veckan efter VM, säger Darnell till Radiosporten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista