Handboll, Champions league

Alingsås utklassade i Köpenhamn

Alingsås hade två förluster i Champions league innan mötet med FC Köptenhamn. Det blev den tredje förlustmatchen och den slutade 21-33.


Efter två inledande Champions league-förluster, Hamburg med 25-35 och Zagreb med 21-30, tog Alingsås emot FC Köpenhamn i Trollhättan - en nyckelmatch om svensklaget skulle kunna komma fyra i gruppen.

Men precis som i de två tidigare matcherna visade sig klasskillnaden rätt tidigt. Köpenhamn, med flera svenska spelare som Pelle Linders, Martin Boquist och Tommy Atterhäll i laget, tog snabbt en ledning med några bollar och Alingsås fick jaga i första halvlek. I halvtid hade Köpenhamn sprungit i väg till en 15-9-ledning.

I andra halvlek fortsatte utklassningen och Alingsås fick till slut se sig besegrat med 21-33.

Köpenhamn gick upp på tredjeplats i gruppen medan Alingsås ligger sist. För svenskarna, som hittills är obesegrade i elitserien, väntar Fyllingen borta den 7 november och gruppledaren Ciudad Real hemma i Jönköping den 14 november.

Radiosporten/TT
Radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".