speedway

Greg Hancock lämnar Rospiggarna

VM-fyran i speedway Greg Hancock är klar för Motalaklubben Piraterna. Han lämnar Rospiggarna efter 15 säsonger.

Efter 15 säsonger bestämde sig amerikanen Greg Hancock för att lämna Rospiggarna och han var eftertraktad på marknaden. Många klubbar lämnade anbud och hans val föll på Piraterna från Motala.

– Jag är självklart mycket nöjd. Greg är nog världens bäste lagåkare och han hjälper också till med mycket runt laget, det finns bara ett fåtal i hans kaliber i hela världen. Det är en sån förare jag letat efter, säger Piraternas sportchef Stefan Andersson.

Hancock vann VM 1997 och slutade i år fyra efter Jason Crump, Tomasz Gollob och blivande klubbkompisen Emil Sajfutdinov. Hancock är för övrigt den ende förare som kört alla VM-tävlingar sedan VM-serien startade 1995.

Med två förare i den absoluta VM-toppen i truppen, plus Antonio Lindbäck, ser Andersson redan fram mot nästa års säsong.

– Jag sticker gärna ut hakan, det gjorde jag i år och fick bita i det sura äpplet. Men hellre det än ha en vek inställning. Vi har fortfarande flera platser att fylla i truppen men visst ser det bra ut för oss i nuläget och jag hoppas kunna få klart med ytterligare ett par förare inom kort, säger Andersson.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".