Inför bandypremiären

Stor special: Här är lagen som gör upp om SM-guldet

I kväll är det premiär för bandyns elitserie. Radiosporten har tagit pulsen på fyra favoriter och en outsider.

 
 
 
  
 

 
                     

 
 

Christoffer Edlund, Sandviken:
– Det är kul att vi har favoritskap inför säsongen, kul att folk tror på oss. Det tyder på att vi är ett bra och starkt bandylag.

– Förväntningarna på mig själv är att bidra så mycket jag kan till Saik, vill vara bra i spelet, inte bara göra mål. Det vore kul att göra fler än 45 mål, som jag gjorde förra året när jag vann målligan.

– Vi har ett starkt lag, många är duktiga, många kan avgöra matcherna och så har vi lite extra spetskompetens på det. Det ser bra ut.

– Tuffast motstånd är Hammarby med alla nyförvärv, de kommer att bli riktigt svårstoppade i vinter.

Patrik Nilsson, Hammarby:
– Jag har kommit in bra i Hammarby sen flytten från Sandviken. Det inger självförtroende att vinna World cup.

– Det svåraste med att gå till Bajen var att lära känna de nya spelarna, var de brukar hamna, var de vill levera bollarna. De detaljerna tar tid, det sitter inte hundra än utan kommer ta några matcher.

– Vi har en bra mix av unga hungriga spelare och äldre rutinerade. Vi har fartspelare och passningsspelare, en bra blandning.

– Sandviken och vi har spelat bäst under införsäsongen. Edsbyn kommer alltid vara bra när det gäller, Västerås kommer också vara med. Svårt att tippa nu, det är små marginaler. Men vi är hungriga och taggade och ska ge järnet.

Jonas Holgersson, tränare Västerås:
– Det är så skönt, när man vunnit guldet kan ingen ta det ifrån dig.

– Tio av våra 21 spelare är 20 år eller yngre. Vi hoppas att de unga grabbarna kommer att utvecklas flera år framåt och det är mycket härligt att jobba med så pass drivna och sugna idrottsmän.

– De lag som är favoriter är det för att de byggt något under flera år. Det som är härligt den här säsongen är att det tillkommit andra som kommer med något nytt. Sandviken och Hammarby är stora favoriter.

– Visionen för VSK för 2012 är att vi ska vara drivande för en ny storhetsperiod för svensk bandy.

Joakim Hedqvist, Edsbyn:
– Vi ser framtiden som att börja om på nytt. Vi tappade spelare inför den här säsongen och fick stryk i finalen av Västerås, nu bygger vi upp något med yngre spelare, vi utvecklar ett nytt spel i Edsbyn.

– Ambitionen är att vara topp fyra. Det passar oss bra att smyga bakom och inte vara favoriter.

Per Hellmyrs, Bollnäs:
– Det har varit lugnt från Edsbyn att jag tog klivet till Bollnäs. Kanske snackar de bakom ryggen på mig, men det rör om lite i bandysverige.

– Förhoppningen är att vi slutar bättre än nia som det varit de senaste två säsongerna. För egen del vill jag fortsätta vara riktigt bra och ta nya steg varje träning.

– Jag har vunnit en del under åren och jag delar med mig till de yngre spelarna hur man ska tänka för att vinna. Laget har väldigt stor potential, vi har ett bra lag.


Robert Tennisberg

robert.tennisberg@sr.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista