1 av 2
2 av 2
Simning

Sjödin slog både rekord och Phelps

Simon Sjödin förbättrade sitt svenska rekord på 200 meter medley med 2,5 sekunder ner till 1.55,99 och var snabbast i försöket.

Tvåa efter Simon Sjödin var Michael Phelps. Han var en tiondel efter och simmar final i kväll.

Tidigare i morse blev Phelps utslagen på 100 m fjäril, en distans där han är regerande världs- och OS-mästare. Amerikanen hade bara elfte bästa tid och var 34 hundradelar från final.

När Sarah Sjöström simmar som bäst gör hon det på lång bana. På Eriksdalsbadets korta är hon inte snabbast.

Sjöström missade finalen på 100 meter rygg, men tog sig till final på 100 meter fritt.

Därmed blev det i alla fall en final för Sjöström, som tog sig vidare som fjärde simmare på 100 meter frisim med tiden 53,08. Inför finalen har hon ett klart mål.

För att lyckas med det måste Sjöström ner under tiden 52,60 som hon gjorde under den gångna helgens världscupsimningar i Moskva.

Simveteranerna Stefan Nystrand och Therese Alshammar tog sig utan problem vidare till final på sina distanser: 50 meter frisim, respektive 100 meter medley och 50 meter fjäril.

Amerikanskan Jessica Hardy satte på förmiddagen nytt världsrekord på 50 meter bröstsim vid världscupen i Stockholm.

Jessica Hardy slog till med 28,96 i försöket. Hon sänkte därmed sitt eget världsrekord på 29,36 som hon satte för fyra dagar sedan i Moskva.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".