1 av 2
2 av 2
GOLF

Woods tar paus från golfen

Världsettan i golf Tiger Woods tar nu time out från den proffessionella golfen på obestämd tid. Det meddelande han själv på sin hemsida i natt svensk tid.

I uttalandet säger han att han nu istället måste koncentrera sig på att vara en bättre make, far och människa.

Han skriver också att han är medveten om den besvikele och skada som hans otrohet vållat så många människor, speciellt hans fru och hans barn.

Dessutom vädjar han till alla om medkänsla i den uppkomna situationen och den att det viktigaste nu är att hans familj får vara i fred för att kunna återhämta sig.

Det har stormat rejält kring den den enormt framgångsrike Tiger Woods privatliv sen han i slutet av november fördes till sjukhus efter en lindrig bilolycka utanför hans hus i delstaten Florida.

Tiger Woods är en av de mest framgångsrika golfspelarna genom tiderna och enligt affärstidningen Forbes Magazine blev han den förste idrottspersonen som tjänade över 1 miljard dollar.

Efter den nu aktuella historien har de flesta av hans sponsorer fortsatt stödja honom men det är oklart hur de ställer sig till Woods nu bestämda speluppehåll.

För den amerikanska proffstouren är Woods paus ett klart avbräck. När han på grund av skada och operation missade stora delar av förra säsongen minskade golftevepubliken och reklamintäkterna rejält för PGA-touren.

Men tourens ledning uttalar ändå sitt stöd för Woods beslut och önskar honom välkommen tillbaka när han själv bestämmer sig för att det är dags att göra comeback igen.

Daniel Alling, New York
Radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista