Idag skall jag njuta

(12 december)

När jag satte mig på bussen mot Västerås för en dryg vecka sedan och tänkte på vad som låg framför mig kändes det som en hel evighet och ett nästintill oöverstigligt hinder att vi skulle ta oss ända till final. Tanken var tästan för stor för att formulera.

Men nu står vi här, helt plötsligt...

Denna resa påbörjades förmodligen för mycket längre sedan än någon av oss spelare har förstått.

BVO (Bonnedahl - Vaara - Olofsson) har troligen sett den här dagen och planerat för den innan vi ens visste att vi var uttagna i truppen.

Denna genuina, harmoniska och genialiska trio, med Vaara i spetsen, har fått oss att gång på gång nå nya höjder. De har får oss att gå in i matcher mot några av världens bästa lag utan att ens tänka tanken att vi skulle kunna misslyckas.

Dessa tre, som outtröttligt lyssnar, diskuterar, analyserar och supportar oss spelare för att ge oss bästa möjliga förutsättningar att kunna prestera det som de så bergsäkert vet att vi kan har lyckats lyfta oss precis så högt som är möjligt.

Och när vi själva tvivlat på vår kapacitet har de trott på oss som om det vore det mest självklara i världen.

Och nu står vi här tillslut. I en VM final.

Alla förberedelser är klara. Förutsättningarna finns och nu kan ingen ledare i världen göra jobbet åt oss.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista