fortst Nu skall jag njuta

Nu hänger det på oss tjugo tjejer som under ett par timmars tid tillsammans skall slutföra det som påbörjats för så otroligt länge sedan.

Och idag skall jag njuta.

Jag har spelat två SM-finaler och en VM-final tidigare och vet att om jag inte är där, i just den stunden, i varje situation, i varje moment, säväl fysiskt som mentalt och emotionellt så kommer jag inte att få ut det jag vet att jag kan.

Av min första SM-final minns jag bara korta fragment. Jag var otroligt nervös både innan och under matchen. Jag tänkte mer på vad andra hade för förväntningar på mig, vad jag trodde att jag förväntades prestera och vad som skulle hända om jag och vi inte lyckades och det gjorde mig skräckslagen.

Vi lyckades inte den gången.

Ingen av oss kom upp i den kapacitet vi uppvisat under hela säsongen och vi förlorade matchen.

Och det var tungt. Riktigt tungt.

Jag har än idag inte klarat av att se matchen på tv.

Varje gång man ställer sig på innebandyplan tar man en risk. Risken att misslyckas, men också möjligheten att lyckas.

Och det är just då, när man inser det som man har valet att ta striden som en vinnare eller som en förlorare. Det är inte resultatet på tavlan som avgör det, det är du själv.

Och idag tänker jag ställa upp för tekning som en vinnare. Jag tänker genomföra matchen som en vinnare och jag tänker gå av planen som en vinnare. Oavsett vilket lag som sedan får ta emot guldmedaljen.

Jag vet vad vi kan. Jag vet vad jag kan, och jag tvivlar inte en millimeter på att vi tillsammans kommer att lyckas plocka fram allt det i eftermiddag.

Jag kommer att ta vara på varenda sekund där ute och ge mig själv möjligheten att få ett minne som jag i framtiden kommer att kunna plocka fram med känslan av att vi lyckades.

Idag skall jag njuta.

Lisah Samuelsson
Radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista