forts nytt poängsystem

På f1 fronten är det annars helt tyst. Förarna har semester men inte designers och ingenjörer. Hos dem lyser flitens lampa långt in på natten.

Tiden går snabbt och i januari är det dags för den första testen.

Mercedes lär visa upp sin nya bil den 25/1 och sedan verkar det om om alla andra kommer att ha en gemensam presentation en vecka senare.

Önskelista för 2010:

Först och främst att Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist får var sin bra styrning för 2010 och att de vinner sina klasser.

En jämn och hård kamp om vm titeln i f1 mellan Jenson Button, Lewis Hamilton, Sebastian Vettel, Nico Rosberg, Fernando Alonso och Felipe Massa som inte avgörs förrän i sista loppet i Abu Dhabi.

Skall också bli mycket intressant att se hur Kimi Räikkönen klarar sig i sin rallybil och om han lyckas hålla sig kvar på vägen.

Hans första eldprov blir Svenska Rallyt.

Fia har skapat WMC, Women & Motor Sport Commission (WMC).

Gruppen skall arbeta för att underlätta för flickor att göra karriär inom sporten. Man kommer att ställa upp med olika program för att undervisa och träna.

Den f.d. rally stjärnan Michèle Mouton har blivit utnämnd till president och gruppen kommer att ha ytterligare 10 medlemmar.

God Jul och Gott Nytt År.

Fredrik af Petersens
Radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista