idrott och pengar

RF slår tillbaka mot SOK

RF:s ordförande Karin Mattsson Weijber håller inte alls med SOK:s ordförande Stefan Lindeberg om att det är ett dråpslag för svensk idrott att regeringen minskar SOK:s statsbidrag.


Ett dråpslag, det sa SOK, svenska olymiska kommitens ordförande Stefan Lindeberg om beskedet i går att regeringen minskar SOK:s stadsbidrag från 40 till 23 miljoner kronor, nästa år.

– Det här kommer hota den svenska os-satsningen mot london 2012. Det kan drabba minst 40 aktiva, sa Lindeberg då.

Men riksidrottsförbundets ordförande Karin Mattsson Weijber håller inte alls med och hävdar att det blir mer pengar till en OS-satsning.

– Jag delar inte alls hans uppfattning, säger Karin Mattson Weijber till Radiosporten.

Den totala summan är mindre men den del av pengarna som används till SOK:s topp- och talangprogram och elitsatsning ska nu användas gemensamt med RF.

Kan aktuella OS-idrottare som oroas av det här besked slappna av?
– Jag tycker inte det finns anledning till oro för någon i det här läget, utan vi har alla möjligheter att göra något jättebra av det här. Men det ställer större krav på oss att samverka än vad vi har klarat av hittills.

Har ni fått ett större övertag på SOK efter regeringens beslut?
– Det är fullständigt ointressant om någon har ett övertag, utan det som är intressant är hur vi tar oss an vårt uppdrag från våra uppdragsgivare.

Läs även:


Jenny Rask
jenny.rask@sr.se