1 av 2
2 av 2
handboll

Slovakien blev en munsbit för Sverige

Niomålssegern mot Egypten följdes upp av storseger med 30-20 mot Slovakien i en träningslandskamp inför EM.

 

Turneringen är en del i uppladdningen inför EM som startar i januari och ska ge Sverige möjlighet att svetsa samman laget.

Förbundskaptenerna Staffan Olsson och Ola Lindgren fortsatte att testa olika formationer på måndagskvällen och gav samtliga spelare speltid. I första halvlek var försvaret lite osäkert, men målskyttet gick desto bättre. Kvällens snyggaste framspelning stod Dalibor Doder för när han bakom ryggen passade en framrusande Robert Arrhenius som ökade på Sveriges ledning till 10-6, i halvtid stod det 16-9.

Sverige drog i från ännu mer i andra halvlek där Ciudad Real-proffset och vänstersexan Jonas Källman inledde lysande med fyra raka mål. Efter en kvart ledde Sverige med 23-12.

I slutminuterna var det Fredrik Petersen som stod för underhållningen med fyra raka mål, varav ett där han gjorde en Brolin-snurr innan han sköt in bollen.

Han en av de nya stjärnorna i landslaget medan Kim Andersson numera är en av de rutinerade och tillsammans med veteraner som Jonas Källman och Robert Arrhenius ska han bygga ett nytt landslag med de yngre spelarna. Borta är stjärnor som Marcus Ahlm, tackat nej, Jonas Larholm, långtidsskadad och Magnus Järnemyr, inte uttagen.

Om en vecka ska den svenska landslagstruppen bantas men redan nu har förbundskaptenerna klart för sig vilka 16 spelare de vill ha med till EM. Fyra spelare, Olof Ask, Svendborg, Niklas Grundsten, Granollers, Tobias Warvne, Lindesberg och Jonathan Stenbäcken, Sävehof deltar under förlägret, men kommer om inget oväntat inträffar inte få följa med till Österrike.

Enda frågetecken just nu är Kim Ekdahl Du Rietz som ska testa sin skadade axel på tisdag mot Norge.

EM-truppen:
Målvakter: Mattias Andersson, Grosswallstadt, Dan Beutler, Flensburg-Handewitt, Johan Sjöstrand, SG Flensburg-Handewitt.

Vänstersexor: Jonas Källman, Ciudad Real, Fredrik Petersen, Svendborg.

Mittsexor: Robert Arrhenius, Aragon, Mattias Gustafsson, Ålborg.

Högersexor: Niclas Ekberg, Ystads IF, Jan Lennartsson, Ålborg.

Vänsternior: Kim Ekdahl Du Rietz, Lugi, Tobias Karlsson, Flensburg-Handewitt, Fredrik Larsson, Aragon.

Mittnior: Dalibor Doder, Ademar Leon, Lukas Karlsson, Kolding.

Högernior: Kim Andersson, Kiel, Oscar Carlén, Flensburg Handewitt.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".