1 av 3
2 av 3
3 av 3
inför os i vancouver

Så riskerar du missa OS - trots biljett

OS i Vancouver kan komma att drabbas av publikkaos.


Anledningen är att majoriteten som köpt biljetter till tävlingarna i Whistler och Cypress, där bland annat alpint, längd, skidskytte och skicross avgörs, inte har skaffat den nödvändiga bussbiljett som krävs för att ta sig från Vancouver till tävlingsorterna.

Det här gäller framförallt tillresande från andra länder, däribland Sverige.

Bussar kommer i princip att vara enda sättet att ta sig till tävlingarna och en bussbiljett för att se Anja Pärson, Helena Jonsson, Charlotte Kalla med flera kostar i dag 200 kronor.

Men redan om några dagar höjs biljettpriset till det dubbla.

Det kommer att gå att köpa bussbiljetter också på plats i samband med tävlingarna, men då räknar arrangörerna med långa köer och många riskerar att missa tävlingarna dit dom köpt dyra entrébiljetter.

De som ska till tävlingarna runt Whistler dryga tolv mil bort, får också vara beredda på tidiga morgnar. Bussarna kommer vid många tillfällen att rulla iväg klockan fem på morronen.

Sedan gäller det att vara vaken på när man ska hem. Och den som väljer att stanna i Whistler efter tävlingarna måste dessutom köpa en ny bussbiljett hos något av dom privata bussbolagen.

Missar man bussen hem så blir det en kylig natt, något boende finns inte att uppbringa i Whistler.


Mats Dahlberg
mats.dahlberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".