bara att packa ihop... forts.

Många spelare här har saknat självförtroende. Konstigt nog har mästerskapsdebutanterna Ekberg, Ekdahl Du Rietz, Larsson och Petersen varit de som vågat mest.

Medan spelare som platsar i tyska och spanska ligan sett förbluffande osäkra ut.

I sista matchen klev lagkaptenen Kim Andersson fram och drev på laget. Gick in som ett föredöme för de andra. Tidigare har han fått mycket skit för att han inte varit tillräckligt mycket ledargestalt.

Frågan är om det går att vara ledare i ett lag som så väldigt lite är en sammansvetsad grupp. Mycket ligger i tiden - och den hyllar inte kollektivet.

Förr i världen svetsades spelarna samman på resorna, tittade på video tillsammans på den enda bandare som fanns. De som inte gillade filmvalet spelade kort ihop.

Nuförtiden finns det så många tekniska akrabakyler att varje spelare kan gå in i sin egen privata bubbla. Titta på film i sin dator, sms:a med vännerna hemma eller chatta med arbetsgivaren.

Magnus Wislander suckade och sa att spelarna tjötade med varandra i bussen på resorna på bortamatcherna förr.

Men i dag sitter de flesta och stirrar på sin laptop, som är kopplad online via 3G. Vill de kompisen längst bak i bussen något, så skickar de hellre ett mejl via nätet än reser på sig, sa Magnus.

Hur lätt är det att skapa en ansvarsfull grupp då? Kan landslagsledningen lösa den gordiska knuten, så kan det här landslaget blomma upp ordentligt under 2010-talet. Det finns potential trots allt, det såg vi stundtals i går mot Tyskland.

Men det hör framtiden till. Vi lämnar Innsbruck väl medvetna om att många, många andra svenska landslag har misslyckats här.

Tschüss!

Paul Zyra
paul.zyra@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".