1 av 2
2 av 2
Friidrott

"Allt över 17m är en bonus"

Friidrottssverige håller andan för att Christian Olssons lår ska hålla när han gör comeback vid en friidrottsgala i Göteborg på tisdagen.På tisdagen gör trestegshopparen Christian Olsson comeback efter sin långa period av skadebekymmer.

OS- VM- och EM-mästaren Olsson har förföljts av skadan sedan 2007 och missade bland annat sommar-OS i Peking 2008.

– Det är nervöst, spännande, ska bli kul att få tävla igen. Jag brukar inte bli jättenervös men lite mer fjärilar i magen än vanligt är det, säger han till Radiosporten.

Christian Olsson har fått flera säsonger förstörda av en muskelbristning.

Tänker du på musklerna i låret?

– Det är en mental kamp som jag måste jobba med. Men som träningen har gått och så hårt som jag har pressat dem ska det inte vara några problem. Jag kommer själklart ta det lite försiktigt efteråt, men under tävlingarna ska det vara fullt ös.

Upplever du en stor press utifrån?

– Nej inte så mycket en press som en förhoppning. Det är så många av oss friidrottare som har varit skadade nu så jag tror att många hoppas på att jag ska komma tillbaka så fort som möjligt, säger Olsson.

Gustav Landmark
Christian Olsson

radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".