Bandy

Andersson avgjorde toppmötet för Villa

I den 94:e minuten tryckte VM-hjälten Daniel Andersson in 4-4 för Villa-Lidköping mot Hammarby som ligger en poäng bakom serieledande Sandviken.

David Karlsson tre gånger om såg ut att ge Hammarby segern i toppmötet hemma mot Villa-Lidköping.

Men Daniel Andersson gav gästerna sista ordet och tryckte in 4-4, hans andra mål för dagen, i den 94:e minuten.

Därmed fick Hammarby bara en poäng och är just en poäng bakom serieledande Sandviken medan Villa-Lidköping ligger på tredje plats, fem poäng bakom Hammarby.

Västerås hade chansen att gå upp på tredje plats i tabellen men blev i stället förbisprunget i densamma av Edsbyn som vann på bortaplan med 7-2.

Båda lagen har nu 28 poäng, och har en upp till Villa-Lidköping.

Kampen kring slutspelsstrecket tätnar också. Sirius har fortfarande greppet om den åttonde och sista slutspelsplatsen, detta efter att ha klarat 1-1 borta mot Vetlanda, som är nia och två poäng bakom.

Sexan Bollnäs slog tiondeplacerade Haparanda med 8-3 och båda lagen är med i fajten om en plats bland de åtta bästa. Detsamma gäller Broberg, som hemmaförlorade mot Västerås med 2-6.

Radiosporten/TT
Radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".