1 av 2
2 av 2
Friidrott – tresteg

Världsårsbästa av Olsson

Christian Olsson är tillbaka på allvar. Vid en gala i Birmingham hoppade han 17,32 meter i tresteget, bäst i världen i år.

Olsson vann GP-galan i Birmingham på 17,32, vilket är årsbästa i världen. Tävlingen höll överlag mycket bra klass, med fem hoppare över 17 meter.

– Det känns jättekul att kunna hoppa långt och att komma till Storbritannien och vinna mot de bästa i världen, sa Christian Olsson till Radiosporten efter tävlingen.

Svensken hoppade 16,97 i sitt andra hopp, men när kubanen Yoandri Betanzos slog till med ett 17,30-hopp ville inte Olsson vara sämre och lyckades landa två centimeter längre bort.

Banorna i Birmingham är permanenta, vilket gör att det är något lättare att få till bra resultat. Olsson har tidigare hoppat långt där, 2003 lyckades han hoppa 17,70.

Den 12-14 mars är det inomhus-VM i Qatar.

– Jag tror inte jag sätter någon press på mig själv att vinna där. Jag försöker ta den här inomhussäsongen som en komma igång-säsong.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".