1 av 2
2 av 2
Tennis, davis cup

"Pim-Pim" kan peta Vinciguerra i singeln

Andreas Vinciguerra är uttagen till singelspelet i Davis cup-mötet med Argentina, men Joachim Johansson kan peta honom från den platsen.

Det svenska tennislandslaget slipar just nu sina racketar inför Davis cup-matchen mot Argentina i stockholm till helgen.

– Det känns jättebra, säger nye förbundskaptenen Thomas Enqvist till Radiosporten. Alla är friska, krya och motiverade.

Enqvist har tagit ut Robin Söderling och Andreas Vinciguerra till singelspelet och Robert Lindstedt och Simon Aspelin som dubbelpar.

Men i kulissen finns den närmast evigt skadedrabbade Joachim "Pimpim" Johansson som är med under uppladdningen och har chansen att peta Vinciguerra ur laget.

– Det ser ut som vi trodde, att Joachim är på väg in. Naturligtvis så är han tänd inför att vara här och han har visat att han vill ta en plats i laget.

Enqvist har tills på torsdag att bestämma säg för antingen Vinciguerra eller Johansson.

Sverige möter tunga Argentina, men den svenska uppgiften underlättas den här gången av att de stora begåvningarna Juan Martin del Potro, David Nalbandian och Juan Monaco inte kan vara med.

Det argentinska laget består i stället av Leonardo Mayer, Horacio Zeballos, Eduardo Schwank och Federico del Bonis, varav samtliga är högre rankade än Vinciguerra.

Christian Olsson
Lovisa Giertta

Radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista