1 av 3
2 av 3
3 av 3
bandy

Edlund sköt Sandviken till semi - Hammarby och Bollnäs också vidare

Christoffer Edlund gjorde fyra av Sandvikens fem mål när man slog ut Västerås och gick till semifinal i bandyns elitserie.

 

Regerande svenska mästaren i bandy, Västerås, är utslagen ur SM-slutspelet redan i kvartsfinal. Sandviken vann den fjärde kvartsfinalen med 5-3, totalt 3-1 i matcher.

Sandviken möter Bollnäs i semifinal medan Hammarby möter vinnaren i torsdagens match mellan Villa och Edsbyn.

Västerås och Sandviken hade spelat tre täta och jämna matcher inför tisdagens match i Västerås. Då lade Sandviken in en växel till och spelade ut de regerande mästarna.

Sandviken visade upp ett mycket stabilt försvar, släppte inte till några riktigt heta chanser för hemmalaget under första timmen.

Framåt var Sandviken effektivt samtidigt som passningspelet fungerade bra i kombination med stark skridskoåkning. Daniel "Zeke" Eriksson gjorde 1-0 på hörna innan Christoffer Edlund tog över showen på egen hand. Edlund gjorde fyra raka mål och sänkte Västerås helt.

Edlund har nu gjort nio mål i slutspelet, totalt 100 i elitserien och slutspelet. Målrekordet för en säsong har Patrik Nilsson på 114 mål från säsongen 2007/08.

För Västerås är nu säsongen slut, mästarna räckte helt enkelt inte till. Utnyttjade inte de chanser som skapades och var inte tillräckligt effektiva på fasta situationer. Att Västerås gjorde några tröstmål på slutet skapade ingen spänning alls.

Seriesegraren Hammarby hade 2-1 i matcher inför tisdagens match på Studenternas i Uppsala. Men det var Sirius som hade grepp efter första halvlek, de blåsvarta ledde 4-3. Sen tog det roliga slut.

Hammarbys skyttekungar David Karlsson och Patrik Nilsson vände matchen på dryga två minuter och Hammarby gick ifrån till seger med 7-4 och totalt 3-1 i matcher. I semifinalen kommer Hammarby att ställas mot vinnaren av torsdagens match mellan Villa-Lidköping och Edsbyn.

Bollnäs vann det prestigefyllda hälsingederbyt mot Broberg med 5-2, vilket gav 3-1 i matcher.

Ville Aaltonen gav Bollnäs ledningen tidigt i matchen men Broberg kvitterade snabbt. Två snabba mål i slutet av första halvlek gav dock Bollnäs ett försprång som blev övermäktigt för hemmalaget.

Västerås-Sandviken 3-5 (0-2)
Västerås: Anders Bruun, Anders Östling, Jonas Nilsson.

Sandviken: Christoffer Edlund 4, Daniel Zeke Eriksson.

Publik: 2 444.

Sanviken vidare med 3-1 i matcher.

Sirius-Hammarby 4-7 (4-3)
Sirius: Andreas Werner, Joachim Boivie, Pierre Roos, Andreas Eskhult.

Hammarby: David Karlsson 2, Patrik Nilsson 2, Johan Östblom, Kalle Spjuth, David Pizzoni Elfving.

Publik: 3 798.

Hammarby vidare med 3-1 i matcher.

Broberg-Söderhamn-Bollnäs 2-5 (1-3)
Broberg-Söderhamn: Ted Bergström, Adam Gilljam.

Bollnäs: Ville Aaltonen 2, Markus Ståhl, Mikko Lukkarila, Linus Forslund.

Publik: 3 310.

Bollnäs vidare med 3-1 i matcher.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista