1 av 2
2 av 2
tennis - davis cup

Sverige mot Argentina i DC

Sverige möter Argentina på hemmaplan i Davis Cup. Robin Söderling och "Pim Pim" Johansson spelar för Sverige i dag.


Gunnar Brink och Björn Hellberg kommenterar första matchen i webbradion från kl. 15.00.

Robin Söderling inleder mot Eduardo Schwank.

I andrasingeln ställs Joachim "Pim Pim" Johansson mot Leonardo Mayer.

Sedan 4-1-segern mot Italien i Milano 1998 har pokalen varit väldigt långt ifrån att lyftas av svenska armar. Som bäst har det blivit två semifinalplatser, 1-4 mot Australien 2001 och 1-4 mot USA 2007.

Bytet av spelare tog längre tid än förväntat och under Mats Wilanders tid som DC-kapten blev det ingen svensk slutseger.

Nu har det gått tolv år sedan Magnus Gustafsson, Magnus Norman, Nicklas Kulti och Jonas Björkman besegrade Italien i DC-finalen, och med truppens vassaste spets i världssjuan Robin Söderling tror Enqvist att det äntligen kan vara dags för Sverige igen.

– Robin har etablerat sig i den absoluta världstoppen och han kan ta två singlar mot vilket lag som helst och på vilket underlag som helst. Har du en sån spelare i laget har du en jättebra förutsättning att det ska gå bra, säger han till TT.

I dagens trupp imponerar inte bredden - men truppen är riktigt bra.

Vid sidan av Söderling finns tre dubbelspelare, Simon Aspelin, Robert Lindstedt och Johan Brunström, med hög ATP-ranking och framgång på touren. Bakom finns tungservande Joachim "Pim-Pim" Johansson och finliraren Andreas Vinciguerra.

Mer inför DC-mötet:

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista