1 av 3
2 av 3
3 av 3
tennis - davis cup

"Pim-Pim" förlorade mot Leonardo Mayer

Joachim "Pim-Pim" Johansson förlorade sin Davis Cup-match mot Leonardo Mayer. Dock med hedern i behåll.


Det började annars bra för den matchotränade "Pim-Pim" Johansson. Efter en stark inledning kunde Johansson ta hem första set i tie break (7-5).

Stödd av den sjungande argentinska supporterskaran lyckades Mayer vinna andra set. Det blev också vändningen på matchen. Argentinaren styrde "Pim-Pim" med sina starka servar och han kunde enkelt ta hem det andra setet med 6-3.

Var du överraskad av Mayers servar?
Han servade otroligt bra med fantastisk precision och med hög procent på sin förstaserv. Men "Pim-Pim" var med hela tiden tycker jag, sa Davis Cup-kaptenen Thomas Enqvist efter matchen.

Tredje set blev en jämnare historia och avgjordes efter att "Pim-Pim" haft två breakbollar. Dock gick Mayer segrande ur även den duellen (5-7).

Joachim "Pim-Pim" Johansson var tvungen att vinna det fjärde setet för att få fram ett femte och avgörande set. "Pim-Pim" rådde inte på den 22-årige Mayer som imponerade med sitt modiga spel. Skrällen blev ett faktum när Mayer tog hem det avgörande setet med 6-4.

I och med resultatet står det 1-1 mellan Sverige och Argentina.

Mer om DC-matchen:


Gunnar Brink
Leonard Jägerskiöld Nilsson
radiosporten@sr.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista