1 av 3
2 av 3
3 av 3
tennis - davis cup

Sverige förlorade dubbeln i Davis Cup

Robin Söderling och Robert Lindstedt förlorade klart mot Argentina i Davis Cup-dubbeln med 3-0 i set.


Två raka singelsegrar. Efter lördagens dubbelförlust i tre raka set, 2-6, 6-7 (4-7), 6-7 (5-7), är det vad som krävs för att Sverige ska gå vidare från Davis cup-matchen mot Argentina.

Det första setet var slut i stort sett innan det hade börjat. Fyra game, 4-0 till Argentinas David Nalbandian och Horacio Zeballos. Det kunde inte Robin Söderling och Robert Lindstedt vända på och första set gick till argentinarna med klara 6-2.

Men Söderling/Lindstedt ville inte vara sämre. De kopierade helt enkelt sina motståndares inledning - nästan. Ett snabbt servegenombrott och så var det plötsligt 3-0 till Sverige. Men det överläget kunde de, till skillnad från Nalbandian/Zeballos, inte utnyttja. Vid ställningen 4-3 bröt Argentina tillbaka, tog setet till tiebreak, och där var det inget snack: 7-4 till sydamerikanerna.

Svenskarna, i synnerhet världssjuan Söderling, gjorde alltför många enkla misstag och hade problem med argentinarnas aggressiva spel. Särskilt på Sveriges andraservar var det full attack och varken Söderling eller Lindstedt tilläts sänka nivån på sitt servande utan att Argentina utnyttjade det med en imponerande effektivitet. Dessutom var den tidigare världstrean Nalbandian fullkomligt lysande matchen igenom, trots att en skada gjort att han knappt spelat tennis under det senaste året.

I tredje, och sedermera sista set, följdes lagen åt ända fram till ännu ett tiebreak. Två snabba poäng av Sverige hjälpte föga. Argentina tog de fyra nästkommande och några minuter senare drog Zeballos in matchbollen på volley och gav bortalaget ett jätteläge inför fortsättningen.

Varför förlorade vi de enkla bollarna?
– De var lite bättre måste jag säga. Vi förlorade inte matchen, det var de som vann den, sammanfattade Thomas Enqvist till radiosporten efter matchen.

Robert Linstedt var väldigt besviken efter förlusten som han tyckte att de kunde ha vunnit själva.

– Vi torskar med 3-0 men det känns ändå som att vi var nära. En otroligt tung förlust.

Var det här din tyngsta förlust?
Varje förlust i Davis Cup är den värsta förlusten.

Sverige ligger nu under med 1-2 och måste därför vinna båda söndagens singlar för att gå vidare i Davis cup.

Mats Strandberg
Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista