1 av 3
2 av 3
3 av 3
tennis - davis cup

Nalbandian slog ut Sverige ur Davis Cup

Andreas Vinciguerra hade chans att ta Sverige vidare till kvartsfinal i Davis Cup men förlorade mot David Nalbandian med 3-1 i set.


Vinciguerra inledde annars piggt och hade 4-2 i första set innan den förhandstippade argentinaren vaknade till liv. Andreas Vinciguerra kämpade och slet för att vinna setet men Nalbandians kloka spel ledde till setseger.

Efter Robin Söderlings seger mot Leonardo Mayer bara några timmar tidigare hade Vinciguerra allt i egna händer och det märktes att han var laddad inför uppgiften.

I andra set spelade dock Vinciguerra ojämnt och gav bort några enkla bollar. Det tog Nalbandian tillvara på och vann sedermera med 6-3.

När alla i Kungliga Tennishallen väntade sig en säker 3-0-seger för Nalbandian kämpade Vinciguerra otroligt hårt för att skapa spänning i matchen. Hans aggressiva och modiga spel innebar att svensken kunde ta hem det tredje setet med 6-4.

En slutkörd Vinciguerra spelade inte med samma ork i det fjärde setet. Ett set som rutinerade Nalbandian tog hem med 6-4.

Sverige utslaget med totalt 2-3 i matcher och nu väntar Ryssland i kvartsfinalen för Argentina.

I och med förlusten måste Sverige nu kvala sig in till elitdivisionen, något som Davis Cup-kaptenen Thomas Enqvist inte är orolig för.

– Vi kunde lika gärna ha gått till kvartsfinal här eller varför inte hela vägen? Så vi har ett jättebra lag. Killarna vet vad det innebär med kval.

Andreas Vinciguerra - David Nalbandian 1-3
Första set: 5-7
Andra set: 3-6
Tredje set: 6-4
Fjärde set: 4-6

Mer om DC-matchen:

Gunnar Brink
Leonard Jägerskiöld Nilsson
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista