J-O Waldner tog sitt nionde SM-guld

Jan-Ove Waldner är svensk mästare för nionde gången i karriären. Detta efter finalseger mot Pär Gerell med 4-0.

Den gamle mästaren kan än.

Jan-Ove Waldner imponerade stort när han spelade hem sitt nionde SM-guld.

Det var egentligen få som trodde att Jan-Ove Waldner skulle kunna gå hela vägen i pingis-SM i Halmstad. 44-åringen har inte spelat speciellt bra i sin tyska klubb Fulda och laddade upp inför SM med golf i Thailand. Men Waldner visade att man aldrig kan räkna ut honom. I semifinalen knäckte han Fredrik Håkansson med 4-3 efter en riktig rysare.

Trots att matchen slet på den gamla kroppen orkade Spårvägenspelaren ladda om för en ny duell några timmar senare. Men någon ny rysare bjöd inte Waldner på. I stället gav han 28-årige Pär Gerell en ordentlig läxa. På ungefär en halvtimme avfärdade han Falkenbergsspelaren med 11-5, 11-8, 11-6, 11-7.

Förbundskaptenen Erik Lindh var på plats i Halmstad och fick återigen se de rutinerade rävarna dominera. Kanske inte riktigt vad han hoppats på.

Hemmafavoriten Jörgen Persson föll tungt i semifinalen mot Gerell. Framträdandet kan mycket väl ha varit 43-åringens sista i SM-sammanhang. Persson ska även bestämma sig om vilken som ska bli hans framtida klubbadress.

I damernas final ställdes Malin Pettersson, Team Mälarenergi, mot klubbkompisen Carina Jonsson. Där var 18-åriga Pettersson starkast och vann sitt första SM-guld.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".