1 av 3
2 av 3
3 av 3
friidrott

Kallur närmar sig comeback

Varken Susanna eller Jenny Kallur har tävlat på över ett och ett halvt år på grund av sina skador. Nu verkar dock skadehelvetet vara över.


             

Susanna Kallur har inte tävlat sedan den olycksamma OS-semifinalen sommaren 2008. Hon missade Vm i Berlin förra året men ser nu äntligen ljuset i tunneln.

Hur är det med skadan?
– Den känns litegrann men jag känner att situationen har förändrats till det bättre på de senaste månaderna, säger Sanna Kallur.

Har det varit mentalt jobbigt?
– Nej, när man har varit skadad så länge blir det så att när det blir minsta förbättring känner man sig frisk och bra.

Hur långt ifrån är du från att tävla?
– Jag hoppas på att vara tillbaka i början på sommaren. Maj eller juni låter troligt. Jag trodde att jag skulle vara tillbaka förra sommaren men så blev det inte och därför tar jag absolut ingenting för givet.

Susanna har plågats av en stressfraktur i skenbenet under sin skadeperiod. Det är faktiskt samma sorts fraktur som har hållit hennes syster Jenny borta sedan 2007. I sommar är det dags för EM och precis som Susanna hoppas Jenny på att vara med då.

Siktar du på ett speciellt datum att  vara tillbaka?
– Nej jag siktar inte på något speciellt datum men jag hoppas på att vara tillbaka till sommaren. Slutet på maj eller början på juni är realistiskt, säger Jenny.

Kan du löpa häck och ha sprintskor på dig?
– Jag har kört med spikskor i startblock och jag är snart uppe i 100 procent. Men jag måste ta det stegvis så jag inte drar på mig någon annan skada.

Det är med försiktig optimism som tvillingparet Kallur hoppas på att tävla i EM i sommar. Om rehabiliteringen fortsätter på samma sätt får vi nog se både Susanna och Jenny på tävlingsbanorna senare i år.

Tidigare nyheter:

Eric Lundin
Leonard Jägerskiöld Nilsson
radiosporten@sr.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista