1 av 2
2 av 2
bandy - slutspel

Sandviken fick revansch på Bollnäs

Sandviken fick revansch på Bollnäs när laget vann med 6-4 i den andra semifinalen. Nu står det 1-1 i matcher.

Sandviken vände 0-2 till seger 6-4 i andra SM-semifinalen hemma mot Bollnäs. Det står nu 1-1 i matcher.

Bollnäs spelade ut Sandviken i den första semifinalen och hade också ett tidigt grepp om den andra. Efter nio minuter ledde Bollnäs med 2-0, och första halvan av första halvlek dominerade Bollnäs helt.

Matchen vände när Bollnäs spelmotor Per Hellmyrs fick problem med en fot. Hellmyrs fastnade med en skridsko i isen efter en duell med Daniel "Zeke" Eriksson och vred foten rejält när han landade.

Hellmyrs var tillbaka i andra halvlek men dominerade inte lika mycket som vanligt.

Sandviken hann göra tre mål innan Hellmyrs var tillbaka. Två hörnmål och en mycket snygg genomåkning av Daniel Mossberg vände matchen på tolv minuter. Men marginalerna var också med Sandviken. I anfallet före Mossbergs 3-2 missade Bollnäs Tobias Björklund öppet mål från nära håll.

I andra halvlek hade Sandviken bra kontroll på matchen och satte också effektivt de chanser laget skapade. Bollnäs två sista mål kom i slutminuterna.

Tredje matchen i bäst av fem spelas också i Sandviken, på torsdag.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista