Nu börjar det närma sig avresa

Vi åker nästa lördag, den 6:e mars. Det känns att vi är inne på slutspurten här på hemmaplan. Allt kretsar kring avresan. Innan vi åker om ca 9 dagar ska vi hinna med 3 matcher i serien i Södertälje (vi spelar i klubbserien mot vanliga stående lag) och två träningspass i Danderydshallen. Däremellan ska det packas och planeras.

Vi känner oss väl förberedda. Under säsongen har vi deltagit i fem internationella tävlingar. Vi har varvat vanliga träningspass med matcher i Södertäljeserien och träningshelger. Det har blivit mycket Curling de senaste sex månaderna!

För att toppa formen ytterligare har vi även haft världen bästa coach till hjälp – Tomas Nordin f d landslagsspelare i lag Peija Lindholm och med otaliga curlingmeriter i bagaget. Han har hjälpt oss fantastiskt mycket med både teknik och taktik, vilket har bidragit till en nytändning för oss alla.

Om vi jämför våra förberedelser nu inför Vancouver med satsningen inför Turin så är det milsvid skillnad. Det är även stor skillnad på vår satsning nu jämfört med föregående år inför VM i Vancouver.

 Det känns otroligt roligt att få åka i väg på ett Paralympics och känna att vi verkligen är bättre förberedda än någonsin och att vi faktiskt har chans på medalj.

(26 februari)
Anette Wilhelm
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista