BLOGG DEL 1

Gröna gräsmattor och blommande körsbärsträd i Vancouver: Ett nypudrat vinterlandskap i Whistler som vid ett första ögonkast påminner om Disneyland med alla tinnar, torn och belysta träd. Radiosporten har återigen landat i Kanada. Imorgon invigs de tionde vinterparalympiska spelen här i Vancouver/Whistler.

Efter en 24-timmarsresa anlände vi tidigt imorse svensk tid till vårt hotell i Whistler. Vårvärme och barmark och genomgående mycket trevliga kanadensiska volontärer var våra första intryck.

Efter en lång natts sömn (när sov man som luttrad småbarnsfarsa senast nio timmar ostört?!) är vi nu tidsomställda och klara för vår första presskonferens. Det blir en resa ner till Vancouver igen. Hoppas att däcken på vår hyrbil är okej bara.

Det har över natten nämligen kommit ett par centimeters nysnö över det bergslandskap som igår kändes så vårlikt och värmande. Men det är klart - det är ju vinterspel vi är på så inte ska man klaga på om omgivningarna nu åtminstone efter OS kan leva upp till det...

Handikappidrottsförbundets sportchef Hans Säfström och delar av rullstolscurlinglaget är det som kallat till presskonferens idag.

Det svenska curlinglaget är de enda som har en medalj att försvara från Turin. Missa inte att följa deras uppladdning här i Vancouver via lagets etta här på sr.se/paralympics.

Martin Marhlo
martin.marhlo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista