Den paralympiska elden brinner

Nu är vi igång! Den paralympiska elden brinner och internetuppkopplingen på hotellet är fixad!

Dagen började med ett besök på skidskyttestadion där vi skulle träffa de svenskar som är först ut i tävlingsspåren imorgon. Överallt längs vägen upp i bergen stod det blåklädda vakter och guider för att visa oss hur vi skulle åka och vart vi fick parkera. Väl framme promenerade vi den sista biten från parkeringen upp till arenan. Tomt! Inte en människa fanns där! Vi ringde förbundskapten Niclas Grön - vart är ni?

Det visade sig att den olympiska skidskyttearenan nu var stängd och att både längd och skidskytte under Paralympics avgörs på längdarenan. Vi åkte tillbaka halvannan kilometer ner för berget och kunde genomföra våra intervjuer.

Men ett par frågor kvarstår. Varför hänvisade alla vakter och guider oss upp till en arena som var stängd? Å varför finns det överhuvudtaget vakter och guider vid en arena som inte används? Hade det inte varit bättre att spara in på personal och helt enkelt stänga av vägen efter den sista arenan som nu är i bruk? Det känns lite kommunistkina att ha så mycket personal utan egentliga arbetsuppgifter...

Nå väl. Det blir kanske bättre imorgon. Då drar ju tävlingarna igång!

Snön fortsätter för övrigt att vräka ner här i Whistler. Stora, blöta flingor bildar decimetertjock slask på gågatorna men högre upp i bergen lär det vara puder. Mer snö väntas hela helgen. På måndag ska det visst bli regn.

Martin Marhlo
martin.marhlo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".