Friidrott - vm

Christian Olsson inför finalen: "Kan hoppa långt"

Får han ihop tekniken tror Christian Olsson att han kan hoppa 17,5 meter. Det säger han till Radiosporten inför trestegsfinalen vid inomhus-VM i Doha.

 

Deltagarna i trestegsfinalen får sex hopp var, vilket känns tryggt tycker Christian Olsson. Då kan han jobba sig in i tävlingen om det skulle behövas.

– Självklart vore det optimalt om man kunde börja dunka hopp redan från första omgången. Sätta griller i alla andra och ge sig själv självförtroende, säger Christian Olsson till Radiosporten.

Han är inte lika säker på sig själv som tidigare, men formen är bra.

– Det gäller bara för mig att pussla ihop tekniken, fysiskt sett kan jag hoppa väldigt långt. Jag tror att jag kan hoppa över 17,5. Men det är en sak att säga och en sak att göra.

Han tycker att situationen nu känns bra. Han är på väg tillbaka, är inte favorit och har inga jättehöga förväntningar på sig.

Han slog igenom för snart nio år sedan, vid EM i Edmonton. Efter det har det varit 16 mästerskap och av de sju han har deltagit i har han vunnit samtliga.

– Just idag betyder det inte så mycket. Men för mig själv känns det en trygghet att veta att man redan vunnit mycket, att man vunnit inomhus-VM två gånger. Jag känner mig trygg i det jag gör.

Han tycker att det är jätteskönt att vara tillbaka på tävlingsbanan.

– Det skönaste är att jag känner mig konkurrenskraftig. Jag kan möta vem som helst, det är ingen som är övermäktig, däribland jag själv. Jag är här för att ta medalj i första hand. Självklart hoppas jag på den ädlaste medaljen, säger Christian Olsson.

Robert Tennisberg
Johnnie Lager

radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista