Paralympics

Bara svenska motgångar i Paralympics

Det svenska rullstolscurlinglaget är på väg att missa slutspelet efter tre raka förluster. Kälkhockeylagets chanser är redan borta och i slalomen blev det en niondeplats om bäst.Curling:
Lag Jungnell, som är Sveriges största medaljhopp och förväntades gå till semifinal, förlorade på söndagen med 1-9 mot Italien.

Sverige har sex matcher kvar så en semifinal är fortfarande möjlig, men det är dags för Jalle Jungnell och hans lag att börja vinna om de ska upprepa VM-silvret som de vann i samma arena för ett år sedan.

Kälkhockey:
I ett nästintill fullsatt Thunderbird Arena förlorade det svenska kälkhockeylandslaget mot Kanada med 10-1 på söndagen.

Därmed går Sverige inte vidare till semifinal.

Pressen var stor på Sverige eftersom Norge tidigare på dagen hade slagit Italien med 2-1.

En svensk seger mot hemmanationen var därför ett måste för avancemang till semifinal, dit de två bästa lagen i grupp A och B går. Inför drygt 5 500 rödvitklädda supportrar på läktarna blev uppgiften dock alldeles för svår.

Slalom:
I slalomtävlingarna hamnade Linnea Ottosson Eide på nionde plats på damsidan och på herrsidan kom Simon Jacobsen på 30:a.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista