Fosshaug ber om ursäkt

Västerås bandystjärna Per Fosshaug ber nu om ursäkt för raseriutbrottet mot domaren Håkan Sjösten.
– Det här var ett jättestort misstag av mig, och jag vill be alla berörda parter om ursäkt, säger Fosshaug till SVT:s Tvärsnytt.
Fosshaug är tills vidare avstängd från spel i Elitserien. Under onsdagen väntas en dom i ärendet. Västerås ledde toppmötet mot Sandviken med 4–2 på söndagen med tre minuter kvar av matchen. Men Västerås tappade till 4–4 vilket förargade Fosshaug som också var irriterad över att ha närmarkerats hårt av Sandvikens Gustav Björkman under andra halvlek. Fosshaug visades först ut för olämpligt uppträdande efter att ha gett igen på Björkman och efter slutsignalen åkte Fosshaug fram för att tacka Håkan Sjösten för matchen, men ryckte då tag i domarens arm istället. Under måndagen beslutade Svenska bandyförbundets disciplinkommitté att stänga av Fosshaug under utredningen. Beslut om eventuell längre bestraffning väntas komma i slutet av veckan. Fosshaug är uttagen i landslagstruppen till VM men avstängning i elitserien innebär inte avstängning i landslaget, säger förbundskapten Kenth Hultqvist till Radiosporten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".