Dubbelseger för svenska sprintherrar

Längdåkarna har ju tappat formen på vanliga distans men på sprintsidan är det uppåt.
Det blev svensk dubbelseger på söndagen i Tjeckien där Thobias Fredriksson vann före Peter Larsson i kamp mot två norrmän i finalen. Anders Högberg blev sjua.
Peter Larsson var den som kanske imponerade mest i kvart- och semifinal. I finalen, där Larsson och Fredriksson ställdes mot norrmännen Håvard Bjerkeli och Tor Arne Hetland, tog Peter Larsson starten men ville inte ligga först. Istället tog norrmännen kommandot och svenskarna tampades med varandra så att de nästa gick omkull. Men de stod på benen och Thobias Fredriksson var först in på upploppet med Larsson sist av de fyra. Men Larsson hade mycket krafter kvar och tog andraplatsen efter målfoto. Bjerkeli blev trea och Hetland fyra. I och med den svenska dubbelsegern avancerar Peter Larsson och Thobias Fredriksson i den totala världscupen till 14:e och 15:e plats med Larsson först, Han leder också sprintcupen före Thobias Fredriksson. Bland damerna var det bara Anna Dahlberg som gick vidare från kvalet, men hon fick en stökig kvartsfinal och i kamp med Marit Björgen, som även vann sprinttävlingen totalt, bröt Dahlberg staven. Hon fick en ny men hade då tappat för mycket tid. Svenskarna övervägde att lämna in protest mot Björgens tuffa körning men Anna Dahlberg själv ville inte ta till den metoden.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".