Tätt i elitseriebandyn

Hammarby spräckte Vänersborgs segersvit, Villa/Lidköping snuvade tog första elitseriepoängen efter oavgjort mot Västerås, och Edsbyn höll på att tappa stor ledning mot Falun.
Det är jämnt i bandyns elitserie. I allsvenskan toppar Vetlanda.

I bandyns elitserie skiljer det bara två poäng mellan ettan Västerås och sexan Falun. Västerås höll på att vända underläge till seger hemma mot Villa/Lidköping, men det blev ändå gästerna som till slut fick jubla när slutsignalen ljöd. Villa tog ledningen med 2–0 i början av matchen och ledde i halvtid med 3–2. Men Västerås kom igen och vände till ledning, men i den 82:a minuten föll matchens sista mål då Mattias Nilsson gjorde Villas kvittering till 4–4. Villa, som för dagen firade 70 år som förening, tog sin första poäng i årets elitserie.

IFK Vänerborg har inlett elitserien i bandy med tre raka segrar, men på söndagen bröts den fina sviten då Hammarby kom på besök och vann med 9–5. I den fösrta halvleken var det jämnt och lagen följdes åt och Hammarby gick till halvtidsvila med uddamålet, 5–4. I den andra halveken satte Hammarby fart och drog ifrån och vann matchen med 9–5.

Edsbyn såg ut att ha avgjort mötet med Falun redan efter den första halvleken då man ledde med 5–0. Men Falun hade inte gett upp utan kom ikapp till både 4–5 och 5–6, men närmre än så kom man aldrig utan Edsbyn höll utan och vann hemma med 6–5.

I bandyallsvenskan är det för närvarande Vetlanda och Katrineholm som har de åtråvärda platserna som ger chans på slutspel. Vetlanda tog sin tredje raka seger då man besegrade Kalix med 7–2. Katrinholm vann med 5–4 hemma mot Broberg/Söderhamn.

Värt att notera är också att Sirius tog bandysäsongens andra seger då man slog Motala hemma med 4–2. Dessutom slog Ljusdal Boltic med 2–1.