Ny hemmaförlust för Skellefteå

Skellefteå AIK siktar på kvalserien. Men på söndagen inkasserade man en ny förlust på hemmaplan, då Hammarby var på besök.
Söndagens övriga vinnare var AIK och Boden.

Skellefteå AIK är en av favoriterna i Superallsvenskan i ishockey, men om laget vill nå kvalserien måste man bli bättre på hemmaplan. På två hemmamatcher har det blivit två förluster, båda gångerna mot stockholmslag. På söndagen var Hammarby, en annan av favoriterna till att nå kvalserien, på besök i Skellefteå.

Hammarby chocköppnade och tog ledningen redan efter 49 sekunders spel genom Andreas Paulsson, tremålsskytt för dagen. Skellefteå kvitterade efter drygt sju minuters spel, men tre minuter senare hade Hammabry återtagit ledningen. I den andra perioden ökade Hammarby tidigt på sin ledning till 3–1, och strax före periodpausen kom psykologiskt viktiga 4–1 för Hammarby. Skellefteå orkade heller aldrig komma ifatt, utan Bajen kunde vinna matchen med 5–2.

Hammarby ligger nu ovanför det viktiga strecket som leder till kvalserien. Där finns också Mora IK som leder Superallsvenskan, på samma poäng som Hammarby. Trea ligger AIK som på söndagen besegrade Oskarshamn hemma med 4–2. I söndagens tredje match slog Boden jumbon Västerås med 3–0.